LED verlichting voor uw VvE

0513 - 210 111 (toets 2)

Sinds 2008!

Vraag direct uw offerte aan!

LED Lampen en dimmen

Wij horen veelvuldig de vraag of LED lampen ook dimbaar zijn.
Die vraag kunnen we positief beantwoorden.

In de voet van een dimbare LED lamp zit een elektronische transformator. De dimmer moet daar dus geschikt voor zijn (zie de betreffende gebruiksaanwijzing). Ook wordt de aanduiding (R,C) gebruikt of de term faseafsnijding. Gebruikt u het andere type dimmer dan kunnen de lampen en/of de dimmer gaan brommen, de lampen gaan knipperen, trillen of gaan kapot.

Elektronische dimmers

De techniek achter het dimmen van LED verlichting is veelvuldig PWM (Pulse-width Modulation). Zonder daar hier verder op in te gaan is dit een heel simpel elektronisch principe. In feite het heel snel aan en uit zetten van de stroom, waardoor de verlichting lijkt zachter te branden.

Nu zijn er twee soorten elektronische dimmers, te weten: de faseaansnijdings-dimmer en de faseafsnijdings-dimmer.

Even een stukje techniek:

Faseaansnijding

Op de opgaande spanning van de 230V 50Hz spanning wordt een puls gegeven aan een Triac, die zich opent en alle stroom doorlaat. Hij sluit zich weer als de 230V 50Hz door het nulpunt gaat. Door het punt in de tijd te verschuiven wanneer de puls wordt gegeven, kan er langer of korter stroom door de Triac lopen en dus worden doorgegeven aan de belasting (lamp, trafo). Het nadeel van deze methode is dat de spanning ineens heel sterk oploopt bij de puls. Dit type dimmer is geschikt voor gloeilampen, halogeenlampen zonder voorschakelapparatuur en traditioneel gewikkelde trafo's en dus minder voor LED lampen met hun stuurelektronica. Dit is een goedkoop type dimmer.

Faseafsnijding

De opgaande spanning van de 230V 50Hz wordt gewoon doorgelaten, op een bepaalde tijd wordt na de nuldoorgang de stroom door de elektronica afgeknepen. Dit gebeurt veel minder snel dan het opstarten bij de faseaansnijding-dimmers. Hierdoor hebben de elektronische trafo’s hier minder last van en is het ook beter voor de levensduur van rechtstreeks aangesloten (LED) lampen. Dit is een duur type dimmer, maar dus zeer geschikt voor LED lampen en elektronische trafo's voor 12V LED lampen.

LED met 3 jaar garantieCE Certificaat

LED VVE verlichting is is uw groothandel in LED verlichting voor grootverbruikers zoals VvE's. Wij hebben voor bijna elke type lamp, welke wordt gebruikt door VvE's in portieken en galerijen, een 1-op-1 vervanger! Ons groothandel-assortiment bestaat onder andere uit LED TL Buizen, LED Portiekverlichting, LED Galerijverlichting, LED Magneet Panelen, LED Spots, etc... Door rechtstreeks contact met de fabrikanten kan Portiek LED verlichting de nieuwste generatie LED lampen tegen de scherpste prijs aanbieden. Deze nieuwe generatie LED’s zijn een volwaardige vervanging van bijna alle huidige verlichting. Bespaar eenvoudig 50-90% op uw verlichtingskosten!

Veilig zaken doen

Meer dan 7 jaar LED ervaring

Proefopstelling op aanvraag

Webshop Keurmerk-logo

Voor de optimale werking van de webshop maakt deze site gebruik van cookies